3. Sajtóközlemény

Az elmúlt két év bajnokai újra bizonyítanának a Hungaroringen rendezendő XVIII. Szilveszter Rallye-n

Kazár Miklós: „Olyan gyors leszek, amilyen csak tudok”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen az elmúlt két viadal győztese is rajthoz áll. Kazár Miklós ugyan valamennyi szakaszon más navigátorral indul, ám ezúttal versenyezni és győzni szeretne, míg a 2014-es Szilveszter Rallye győztese, Vincze Ferenc sem fogja majd vissza magát, ha a sebességről lesz szó.  

December 27-e és 29-e között idén is megrendezik a Hungaroringen a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 18. verseny lesz a viadal történetében. A korábbi többszörös győztes és címvédő Kazár Miklós sem hiányozhat Szilveszter Rallye-ról. A tervek szerint váltott navigátorokkal száguld majd a kijelölt nyomvonalon – persze állandó partnere, Ferencz Ramón is „harcra készen” ott lesz a Hungaroringen –, de azt megígérte, olyan gyorsan fog hajtani, amennyire csak tud.

„Címvédőként nem is tehetnénk mást, mint az évzáró sikeres teljesítésére koncentrálunk elsősorban. A Ford Fiesta R5-össel tesztelünk még a verseny előtt, mert a rajtra szeretnénk a legjobb beállításokat is megtalálni. Idén váltogatom majd a navigátoraimat, de ennek ellenére megígérhetem, hogy nagyon gyors leszek. Ott lesz az egész csapat a Hungaroringen, sőt, Olaszországból is érkeznek hozzánk, így természetes, hogy szeretnénk egy szép eredménnyel zárni az idei szezont” – közölte Kazár Miklós.

A két évvel ezelőtti győztes, Vincze Ferenc élete első teljes rallye bajnoki szezonját az összetett harmadik helyén zárta, így nem csoda, igencsak feldobott állapotban érkezik a mogyoródi évzáróra. Ehhez egyébként jelentősen hozzájárult az a tény, hogy a Korda Eriktől bérelt Skoda Fabia R5-ös igencsak jól muzsikált a teszten, és a Szilveszter Rallye-n élesben is megmutathatja Vincze, hogy ezzel az autóval jövőre akár bajnokaspiráns is válhat belőle.

„Eddig csak egyszer mehettünk a teszt alkalmával ezzel az autóval, de azt már az első kilométereken éreztem, sokkal jobb és gyorsabb, mint az az autó, amivel idén versenyeztem. Noha abszolút eredménycentrikus vagyok, a mostani viadalt a jövő év tesztversenyének fogjuk fel, így nem lesz rajtunk nagy nyomás. Persze nem titkolom, a verseny hangulata biztosan elragad majd, és megígérhetem, ha lesz esélyem a győzelemre, bizony nem fogok a fékre túl sokszor odalépni” – jelentette ki Vincze Ferenc, akinek állandó navigátora, Kuti Péter diktálja majd az itinert.

Noha a szervezők telt házra számítanak – akár az eddigi nézőcsúcs is veszélybe kerülhet –, azokra is gondoltak, akik esetleg nem tudnak kimenni a Hungaroringre: ők a verseny minden pillanatát nyomon követhetik majd az élő rádió és televíziós közvetítések segítségével.

„A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható szerdán és csütörtökön a Rallye Rádió élő adása, míg az internet segítségével élőképen, a viadal honlapján, a www.szilveszterrallye.hu oldalon is nyomon követhető lesz a Szilveszter Rallye minden perce. Összesen hat kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon. A stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést” – fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.