Sajtó

 

6. Sajtóközlemény

Az R5-ösök kisajátították a dobogót a hungaroringi évzárón

Vincze Ferenc nyerte a 18. Szilveszter Rallye-t

Amilyen izgalmasan alakult az első nap, ugyanolyan drámaian folytatódott a csütörtöki hat szakasszal tarkított az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye. A győzelmet végül a végig vezető Vincze Ferenc, Kuti Péter duó szerezte meg a végére 32,9 másodperc hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt, míg a harmadik helyre a címvédő Kazár Miklós, Ferencz Ramón ért oda, ők már 53,8 másodpercet kaptak a győztesektől. Újfent bebizonyosodott, hogy a hazai mezőnyben legyőzhetetlenek az R5-ös autók.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE


 

Már túl vagyunk két gyorsaságin a 18. Szilveszter Rallye csütörtöki napján. Még a nap is kisütött, így ragyogó időben folytatódott az évzáró viadal. A rengeteg néző egy pillanatra sem marad élmény nélkül, és a harmadik szakaszt követően továbbra is a Vincze Ferenc, Kuti Péter (Skoda Fabia R5) vezet, előnyük immár 16,6 másodperc az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5) és 17,1 másodperc a harmadik helyen álló Botka Dávid, Szenner Zsolt (Citroen DS3 R5) páros előtt. A negyedik helyre jött fel a címvédő Kazár Miklós. Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) duó, akiknek hátránya az élen állókhoz képest 26,1 másodperc.

Fotó: Molnár Ádám


5. Sajtóközlemény

 

Fantasztikus belső körrel elrajtolt a 18. Szilveszter Rallye a Hungaroringen

Eddig a 2014-es győztes, Vincze Ferenc a leggyorsabb

Elképesztően izgalmasan alakult az első nap az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Az első gyorsasági szakaszon a versenyzők apait-anyait beleadtak, és a nagy száguldást végül a Vincze Ferenc, Kuti Péter duó nyerte a 10,1 másodperc (!) hátrányt összeszedő ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt. Folytatás december 29-én, csütörtökön reggel fél nyolctól., akik további 1 másodpercet adtak a 2015-ös Európa-bajnok Botka Dávid, Szenner Zsolt párosnak.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

 


Elindult a XVIII. Szilveszter Rallye. Dübörögnek a motorok, csikorognak a kerekek, száguldanak az autók, a nézők egyik ámulatból esnek a másikba.
Már most rengetegen vagyunk a Hungaroringen.
Életképek az első szakaszról.


Fotó: Molnár Ádám

 


 

A gépátvétel pillanatai. A vizsgálat a legnagyobb szakértelemmel zajlott, ami után a versenyzők már csak a rajtra koncentrálhattak.

 
 


 

Lassan minden készen áll a Hungaroringen ahhoz, hogy elrajtoljon a XVIII. Szilveszter Rallye.
A pályabejáráson túl, az induláson még innen…


Fotó: Molnár Ádám


 4. Sajtóközlemény

 

A két Ranga testvériesen szeretné elosztani az évzáró versenyeket: Péter megnyerte a Mikulás Rallye-t, most Lászlón lesz a sor a XVIII. Szilveszter Rallye-n

Botka Dávid: „Ideje lenne már győznöm a Hungaroringen”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen több versenyző is a győzelemre hajt: a 2015-ös Európa-bajnok, a tavalyi viadal második helyezettje, Botka Dávid, a 2014-ben már dobogóra álló ifjabb Kiss László, valamint a testvérét, a Mikulás Rallye-t megnyerő Ranga Pétert követni szándékozó ifjabb Ranga László.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE (PDF)

 


3. Sajtóközlemény

Az elmúlt két év bajnokai újra bizonyítanának a Hungaroringen rendezendő XVIII. Szilveszter Rallye-n

Kazár Miklós: „Olyan gyors leszek, amilyen csak tudok”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen az elmúlt két viadal győztese is rajthoz áll. Kazár Miklós ugyan valamennyi szakaszon más navigátorral indul, ám ezúttal versenyezni és győzni szeretne, míg a 2014-es Szilveszter Rallye győztese, Vincze Ferenc sem fogja majd vissza magát, ha a sebességről lesz szó.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE (PDF)

 


2. Sajtóközlemény 

Több eddigi rekord már a nevezéskor megdőlt az idei, 18. Szilveszter Rallye-n

Huszonnégy autómárka csap össze a Hungaroringen

Egyre több, eddig létező rekord már most megdőlt az idei, 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen összesen 291-en (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon – ebből hét lesz az előfutók száma –, és az előzetes nevezési lista alapján összesen 53 hölgy ott lesz a rajtnál. A keddi tesztet és a szerdai gépátvételt követően 15 óra 30-kor indul meg a száguldás egy belső szakasszal, és várhatóan csütörtökön öt óra után ér véget a 2016-os szezonzáró versenye. Noha ezúttal belépőt kell venni a kilátogató nézőknek, a 14 éven aluliak és az érvényes, fényképes MNASZ-igazolvánnyal rendelkezők ingyen tekinthetik meg a viadalt.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE (PDF)


1. Sajtóközlemény

Öt nap után máris le kell zárni az idei Szilveszter Rallye-ra való nevezés lehetőségét a rengeteg induló miatt

Hat ország pilótái száguldanak majd a hungaroringi évzárón

Úgy tűnik, idén is megdőlnek a legfontosabb rekordok a 18. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A nevezési lehetőséget öt nap után le kellett zárni, és már most biztosra lehet venni az előzetes lista alapján, hogy megdől az eddigi részvételi rekord a december 27-29 között hagyományosan a Hungaroringen megrendezendő évbúcsúztató versenyen, és várhatóan hat országból érkező majd 300 versenyző áll majd rajthoz. A Szilveszter Rallye szervezői elárulták, a viadal történetében először belépőt kell váltania a kilátogatóknak, ugyanakkor a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is élő televíziós és rádiós közvetítés lesz a versenyről az interneten.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE (PDF)


Médiainformáció letöltése

2016-12-07-19_11_52-2016_szilveszter_rallye_mediainformacio-pdf-adobe-acrobat-pro

 

 

Akkreditációs kérelem (.docx)

2016-12-07-19_14_51-2016_szilv_media_akkreditacios_kerelem-docx-kompatibilis-mod-microsoft-word